کدو پلو (کهی پلا یا کئی پلا) یکی از غذاهای محلی دلچسب و لذیذ شهرستان بابل می باشد که در میان اهالی طرفداران پروپاقرص بسیاری دارد . این غذای خوشمزه را می توانید در منزل طبخ کرده و از طعم فوقالعادهاش لذت ببرید .
برای شروع کار ، پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به همراه کره کمی سرخ میکنیم تا رنگش طلایی شود.
در صورتی که کدو شیرین نبود ، ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری شکر را به پیاز داغها میافزاییم . نصف کدو تنبل را بعد از گرفتن پوست و خرد کردن به پیاز افزوده و اجازه میدهیم تا کاملاٌ سرخ شود . حواستان باشد که کدو با پختن زیاد له نشود . در مرحله بعد ، زردچوبه ، فلفل و نمک را به مواد اضافه کرده و بعد از کمی تفت خوردن شعله را خاموش میکنیم . پس از پختن و آبکش کردن برنج ، کمی روغن و آب در کف قابلمه ریخته و سپس برنج و مواد را لایهلایه در قابلمه میریزیم .
جهت خوش عطر و طعم غذا روی هر لایه کمی پودر زیره میپاشیم . در انتها ، بعد از تمام شدن مواد مقداری زعفران آب کرده بر روی برنج ریخته و صبر میکنیم تا غذا کاملاٌ دم کشیده و آماده شود . سپس ، به تعداد نفرات نیمرو درست کرده و به همراه غذا میل کنید .
در صورت تمایل ، میتوانید این غذا را با گوشت چرخ کرده نیز طبخ کنید . بعد از تفت دادن پیاز ، گوشت را اضافه کرده و بگذارید کاملاٌ سرخ شود . سپس ، زردچوبه ، نمک و رب گوجهفرنگی را نیز بیفزایید . در انتها شکر ، کدو و دارچین را اضافه کرده و بقیه مراحل را مانند آنچه که در بالا گفته شد به ترتیب انجام دهید .
به جای تخممرغ نیمرو میتوانید مقداری خورشت گوجه درست کرده و همراه با این غذا سرو کنید . به این صورت که ، ابتدا پیاز را سرخ کرده و بعد از اضافه کردن کمی نمک و زردچوبه ، گوجهفرنگی خرد شده را افزوده و اجازه میدهیم تا کاملاٌ بپزد. سپس، آن را همراه با کدو پلو نوشجان کنید همچنین میتوان با ترشی نازخاتون نوش جان کرد.