الزی

الزی (سیرکوهی)

الزی گیاهی است شبیه پیاز با دانه ها و گل سفید رنگ. این گیاه به صورت خود رو در جنگل های استان های شمالی ایران می روید. طعم آن بسیار ملایم ‌تر و شیرین ‌تر از سیر معمولی است و بیشتر مصرف دارویی دارد.

سه ویژگی مهم الزی عبارتند از :

۱- بوی سیر و پیاز می دهد

۲- اغلب دارای دو برگ دراز نوک تیز است

۳- دارای دمبرگ است

اهالی روستاهای بندپی و بابلکنار و حتی سوادکوه در فصل بهار به مناطق مرطوب و سایه ای جنگل ها و بیشه ها می روند و اقدام به چیدن این گیاه می کنند. و از آن به عنوان سبزی در برنج، آش و همچنین به صورت سبزی خوردن یا سالاد استفاده می کنند.

این گیاه را برای فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن می توان نگهداری کرد. خشک کردن آن حتما باید در سایه صورت پذیرد.

تذکر مهم: نمونه غیر خوراکی الزی یا سیر کوهی بسیار شبیه خودش است. معمولا الزی غیر خوراکی بسیار تلخ و نسبت به الزی خوراکی برگ هایش پهن تر است که به آن الزی مار یا الزی ماره می گویند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *