زولنگ

عییه (زولنگ)

عییه یا زولنگ است که در طبخ غذای روستاییان کاربرد زیادی دارد.

این سبزی در ابتدا برگهای سبز و تازه ای دارداما در زمان بلوغ دارای خارهایی می شود و به همین علت آنرا دردسته گیاهان خاردار قرار می دهند.

از زولنگ درپلوها ،سبزی های شکم پری و آش ترش محلی استفاده می‌کنند و به دلیل اشتها آوربودن ، برای افراد لاغرمناسب است.

از دیگرخواص درمانی این گیاه،تقویت قوای جنسی،آرام بخش بودن ومدربودن آن است و برای سنگ کلیه ومثانه نیز بسیارمفید واقع می شود. علاوه بر آن جوشانده ریشه زولنگ برای تسکین درد پهلو موثربوده وبا دارابودن اسید فولیک طبیعی در درمان کم خونی جایگاه ویژه ای دارد.

از کاربرد سنتی این سبزی در گذشته:

روستاییان از ریشه این گیاه به عنوان پادزهر سموم و از بین بردن ورم های ایجاد شده در بدن استفاده می کردند.

 

موضوعات مرتبط:

گل گاوزبان

کولک (گلپر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *