پاپلوس کا

پاپلوس کا به بازی‌ ای گفته می شود که در آن گیاهی با نام بومی ” چاپلیک “ را با کشی بسته و با آن همانند توپ فوتبال ، روپایی بازی می‌کردند. پاپلوس کا در گذشته در روستاهای استان مازندران بسیار اجرا می شد و طی سال های اخیر به دلیل افزایش امکانات ورزشی جدید و رویکرد جوانان به ورزش های مدرن و امروزی استفاده از این بازی کمرنگ شده و شاید هم فراموش شده باشد.

این بازی با توجه به این اینکه نیازمند انجام حرکات تعادلیک بوده است، به نوعی می توان گفت در تناسب اندام و بهبود فیزیک بدنی بازیکنان نیز تأثیر مثبت خواهد گذاشت.

انجام این بازی همانند دیگر بازیهای سنتی و قدیمی مازندران و ایران باعث ایجاد نشاط و شادابی خاص در افراد می شود. پاپلوس کا در ایام عید نوروز و در دید و بازدیدهای فامیلی بین نوجوانان بیشتر نمود دارد.

اهداف بازی :

افزایش قدرت تمرکز و حفظ تعادل فیزیکی بدن.

دریافت امتیاز توسط بازیکنان به ازای هر ضربه ای که به پاپلوس می زنند.

این بازی ماهیچه های پا و شکم و کمر را تقویت می کند و در اثر تکرار باعث افزایش قدرت تمرکز و حفظ تعادل فرد می شود.

این بازی معمولا به صورت انفرادی و در چند تیم یک نفره برگزار می شود و کسانی که بیشترین روپایی را با پاپلوس بزنند برنده بازی خواهند بود. ولی گاهی اوقات در تیم های چند نفره نیز برگزار می شود و نحوه انجام آن به این صورت است که امتیاز روپایی بازیکنان هر تیم با هم جمع می شود و تیمی که مجموع امتیازات آنها بیشتر باشد برنده بازی خواهد بود.

این بازی معمولا در بین افراد نوجوان بیشتر استفاده می شود و دلیل آن تحرک و چالاکی بیشتر این رده سنی است.

دانش آموزان مدارس ابتدایی و راهنمایی نیز در صبحها قبل از شروع مراسم صبحگاه مدارس در مکانهایی آزاد در کنار مدرسه و یا حتی در حیاط مدرسه به عنوان نوعی بازی و سرگرمی از این بازی استفاده می کردند و با این بازی زمانی در حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه وقت آزادی را که قبل از مراسم صبحگاه داشتند را سپری می کردند.

از این بازی نیز می توان در باشگاهها و سالنهای تمرین به عنوان نوعی تنوع جهت گرم کردن و آماده سازی اولیه ورزشکاران استفاده نمود که در صورت انجام این کار شاهد افزایش روحیه ورزشکاران نیز خواهیم شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *