شامی از انواع غذاهایی است که با مواد غذایی مختلفی تهیه می شود ؛ شامی بابلی از لذیذترین غذاهای ایرانی است که در طرز تهیه شامی بابلی از سبزی های معطر و شمالی و گوشت گوساله و سیب زمینی و گردو و تخم مرغ و پیاز و ادویه استفاده می شود که سبزی های معطر و محلی باعث ایجاد طعم خوشایند در این غذا می شوند.
مواد لازم ۱۶ نفر
گوشت گوساله بدون چربی : ۵۰۰ گرم
سیب زمینی : ۵۰۰ گرم
پیاز متوسط : ۲ عدد
سبزی :۱ کیلو گرم ( سبزی های مورد استفاده در شامی بابلی شامل جعفری و گشنیز و نعنا و شنبلیله و تره و برگ سیز و سبزی های محلی می باشند).
تخم مرغ : ۵ عدد
گردو چرخ شده : ۱۰۰ گرم
نمک : به میزان لازم
فلفل و زردچوبه : به کیزان لازم
روغن : به میزان لازم
ادویه دلخواه : به میزان لازم
برای درست کردن شامی بابلی ابتدا گوشت گوساله را به خوبی بشویید و سپس گوشت را خشک کنید پیاز ها را به چهار قسمت تقسیم نمایید و کمی روغن در قابلمه ای مناسبی بریزید و پیازها را در مقداری روغن تفت دهید سپس گوشت گوساله را به پیازها اضافه کنید و گوشت را هم کمی تفت دهید و مقداری آب به گوشت بیفزایید و شعله گاز را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت به خوبی پخته شود.
در مرحله بعدی طرز تهیه شامی بابلی سیب زمینی ها در قابلمه بریزید و مقداری آب به سیب زمینی ها اضافه کنید تا آب پز شوند سپس پوست سیب زمینی های آب پز را از آن ها جدا کنید و سبزی ها را نیز تمیز کنید و آن ها را بشویید و خشک کنید سپس سبزی ها را خرد کنید و بعد از نیم پز شدن گوشت گوساله سبزی ها را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت و سبزی ها به مدت ۲ ساعت دیگر پخته شوند.
بعد از مدت زمان ذکر شده فلفل و نمک و ادویه دلخواه و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و حرارت گاز را زیاد کنید تا آب گوشت به طور کامل خشک شود سپس شعله گاز را خاموش کنید و ۲ تکه کوچک نان بیات در قابلمه گوشت بیندازید تا آب اضافی موجود در قابلمه جذب نان شود.
مخلوط گوشت و سبزی و سیب زمینی های آب پز را در چرخ گوشت بریزید و آن ها را چرخ کنید تا یکدست شوند سپس گردوی خرد شده را به مخلوط مواد شامی اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید تا با گردو مخلوط شوند سپس تخم مرغ ها را به مایه شامی اضافه کنید و مایه شامی بابلی را با کمک تخم مرغ ها به خوبی ورز دهید.
در مرحله آخر دستور پخت شامی بابلی مقداری روغن در تابه ای مناسب بریزید و اجازه دهید تا روغن به خوبی داغ شود و از مواد شامی گلوله هایی که به اندازه یک نارنگی هستند را بردارید و سپس شامی ها را در تابه سرخ کنید.
نکات طلایی برای پخت بهتر شامی
۱. این نوع شامی را می توانید با موادی نظیر لپه و نخود و سویا و لوبیا چیتی و … بپزید.
۲. برای اضافه کردن لپه به مواد شامی ابتدا ۱۲۵ گرم لپه را در قابلمه ای مناسب بریزد تا به خوبی پخته شود سپس لپه ها را چرخ کنید و به مواد شامی اضافه نمایید.
۳. در طرز تهیه شامی بابلی می توانید در صورت تمایل از سبزی کوکو و یا سبزی قورمه سبزی استفاده کنید توجه داشته باشید که سبزی ها نباید سرخ شده باشند.
۴. شامی خوشمزه بابلی در شمال با سبزی های محلی نظیر زلنگ و اوجی و وارنگ بو و سرسم و انارژه پخته می شود.
۵. در طرز تهیه شامی می توانید از گوشت گوسفند نیز استفاده کنید.
۶. برای خوشمزه تر شدن شامی مقداری پودر سیر و یا ۵حبه سیر به مواد شامی اضافه کنید.
۷. با این مقدار مواد می توانید ۴۰ عدد شامی بپزید.
سلام .. مقدار سبزی ها رو اصلا نگفتید .. خیلیمهمه ..