معرفی آش گوشت بابل

آش گوشت بابلی

 آش گوشت بابلی چگونه تهیه می شود؟

 

مواد لازم:

گوشت ( ترجیحا گوشت گردن گوسفندی) ۳۰۰ گرم

پیاز ۳- ۴ کیلو

نخود آبگوشتی ۳۰۰ گرم

برنج (بهتر است برنج نیم دانه باشد) ۳۰۰ گرم

گندم ۱۵۰ گرم

دارچین برای تزئین

 

طرز تهیه:

برنج رو بشورید و از چند ساعت قبل با آب ولرم خیس کنید. برای تهیه این آش خیلی بهتره که از برنج نیم دانه استفاده کنید.

برنج رو با ۳۰۰ گرم گوشت و یک یا یکونیم لیتر آب و کمی زردچوبه و فلفل بذارید روی حرارت ملایم تا خوب بپزه و مثل وقتی که شله زرد درست می کنید حسابی دونه هاش باز بشه. (حدود ۲-۳ ساعت طول میکشه)

یک کیلو پیاز خلالی خرد شده رو با کمی روغن تفت بدید تا رنگش کمی تغییر کنه و به اصطلاح سبک شه، کمی دارچین داخل پیاز بریزید و بعد به گوشت و برنج اضافه کنید تا با هم بپزند و عطر و طعم دارچین و پیاز به خورد برنج و گوشت بره.

بعد از اینکه گوشت پخت، گوشت رو از برنج جدا کنید و استخوان هاش رو جدا کنید و گوشت رو بکوبونید یا ریش ریش کنید.

نخود و گندم رو از شب قبل جداگانه خیس کنید تا پوست بندازه تو این فاصله چند مرتبه آب نخود رو عوض کنید بعد نخود و گندم رو باهمدیگه حدود ۳-۴ ساعت بپزید. می تونید از زودپز استفاده کنید. وقتی نخود پخت و کمی خنک شد نخود رو ۳ بار چرخ کنید تا کاملا نرم شه و زیر دندان حس نشه. البته بعضی ها هم از گندم استفاده نمی کنند.

گوشت کوبیده شده رو با برنج و نخود چرخ شده مخلوط کنید و در صورت نیاز بهش آب اضافه کنید ( دقت کنید ای آش مثل حلیم سفت و کشداره پس تو ریختن آب دقت کنید) و مدام هم بزنید تا مثل حلیم کشدار شه.مهمترین قسمت تهیه این آش هم زدن مدامشه تا خوب کشدار بشه.

دو کیلو پیاز دیگه رو هم خلالی خرد کنید و کاملا سرخ کنید و کمی زردچوبه بزنید و به آش اضافه کنید تا حدود یک ساعت دیگه آش همراه با پیاز ها بپزه. یه مقدار از این پیاز رو هم برای روی آش نگه دارید.

نکته مهم اینه که در طول این مدت هر چند دقیقه باید کاملا با گوشت کوب چوبی یا ملاقه یا هر وسیله ای که باهاش آش رو هم می زنید، مواد رو به جای اینکه هم بزنید بکشید و یا از گوشت کوب برقی استفاده کنید به این طریق هم آبها بخار میشه و هم آش کشدار میشه.

در آخر هم ۲-۳ قاشق غذاخوری دارچین رو سرخ کنید و به آش اضافه کنید. برای تزئین، پیاز داغی رو که عسلی شده و روغن کافی هم دارد با دارچین مخلوط می کنیم( که رنگشو قهوه ای می کنه!) و روی آَش می ریزیم .

 

نکته:

بسته به ذائقه، بعضی ها این آش رو موقع خوردن با شکر و بعضی ها با آب نارنج و بعضی ها هم با آب لیمو مخلوط می کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *