گِرماس و یا “گرماسی پلا ” ، یک خوراک محلی مازندرانی است ، که بسیار ساده است و در عین حال سریع آماده میشود .
برای تهیه گرماس به شیر ، برنج ، ماست ، کره (به دلخواه ) نیاز می باشد .
تهیه گِرماس :
کته تازه ( پلا تازه) پخته و آنرا در دیگ بزگتر ریخته و سپس شیر ولرم آهسته آهسته به آن (کته ) افزوده و آنها را بهم زده و تا بخوبی آمیخته شوند وتا جاییکه این آمیخته دارای قوام باشد .
پس از آن ماست تازه نیز را آهسته آهسته با آنها افزوده و هم بزنید . سپس به دلخواه می توانید اندکی کره محلی به آن اضافه کنید .
گرماس آماده سرو شدن است . نوش جانتان 😉😉😉
“گرماس ” یک از خوراکهای رایج میان مردم کوهپایها و جنگلی مازندران بویژه میان چوپانان و گالشها میباشد .
گفتنی است ، که در گذشته “گرماس” را در “خردخوار ” درست میکردن که ظرف چوبی گودی بود که از چوب درختان جنگلی مازندران ساخته میشد .