پشت زیک یه نوع شیرینی محلی مازندران است،
علت نامگذاریش به خاطر پرنده ای است به نام زیک که زیستگاهش در شمال ایران و رنگ بال و پرش دقیقا مثل همین شیرینی می باشد.
✅ مواد لازم پشت زیک:
کنجد ….. دو پیمانه
شکر ….. یک پیمانه
مغز گردوی خرد شده ….. به میزان دلخواه
کره ….. یک قاشق مربا خوری
شیره خرمالو (دشو) ….. نصف لیوان
☑️ طرز تهیه :
ابتدا کنجد رو خوب پاک می کنیم بعد می شوریمش و میذاریم کاملا خشک بشه.کنجد رو توی ظرفی می ریزیم و کاملا و بدون اینکه بسوزه تفتش می دیم. وقتی بوی کنجد بریان ازش بلند شد یا اینکه وقتی کنجدها شروع به صدا دادن و پریدن از ظرف کردن نشانه اینه که کنجد تفت گرفت و میذاریم کنار. حالا گردوی خرد شده رو جدا تفت می دیم.
داخل یک ماهی تابه تفلون شکر می ریزیم و به مدت یک دقیقه با شعله بالا حرارت میدیم تا شکر آب بشه.
نکته مهم اینه که هم شعله بالا باشه و هم مدت زمان کوتاه باشه و فقط در این حد که شکر آب بشه. بعد شیره خرمالو بهش اضافه میکنیم یا به زبان مازندرانی (دشو).
حرارت رو پایین بیارین و تفت بدین و میتونید به اندازه یک بند انگشت هم کره اضافه کنید. حالا گردو و کنجد رو اضافه کنید و هم بزنید تا همه ی مواد بهم بگیرند.
کف یک سینی رو چرب کنید، مخلوط آماده شده رو روی سینی بریزین و با وردنه ای که از قبل هم خیس کردیم مواد رو کمی تخت و نازک می کنیم.
بعد از ۳-۴ دقیقه با چاقو برش میدیم و با نوک چاقو با احتیاط به طوری که خورد نشه از پشت سینی جدا کرده و در ظرف می چینیم.
پشت زیک رو می تونید با چای گرم میل کنید.
امیدوارم به خوبی بتونید درست کنید و لذت ببرید.
موضوعات مرتبط: