روستای دیوا

روستای دیوا

معرفی:
روستای دیوا در استان مازندران، شهرستان بابل، بخش بندپی غربی و دهستان خشروپی قرار دارد. این روستا از نظر موقعیت مکانی در فاصله حدود ۲۵ کیلومتری شهر بابل در قسمت کوهپایه‌ای و در حاشیه‌ی محور گلوگاه به خشرودپی جای گرفته است. از نظر سیاسی روستای دیوا در بخش خشرودپی و دهستان خشرود واقع شده است.

این روستایی تاریخی  هنوز بافت قدیمی و کهن خود را حفظ کرده و بوی روزگاران خاطره انگیز گذشته را می دهد. درباره وجه تسمیه دیوا روایت شده است که دیو به معنای پهلوان و انسانهای قوی و چالاک و الف آن پسوند مکان است بنابراین دیوا یعنی منطقه ی پهلوان نشین.

روستای دیوا سکونت گاه دو طایفه عمران و ملک شاه است که این دو طایفه از طوایف ساکن بندپی هستند. این روستا از شمال به روستای دولت رودبار ، از جنوب به جنگلهای انبوه ، از غرب به روستای شیاده و از شرق به رودخانه پرآوازه ی کلارود منتهی می شود.رودخانه کلارود در حاشیه شرقی روستا و آبراههای زراعی کوچک در داخل بافت روستا جریان دارد. مساحت این روستا ۵.۵ هکتار و شغل مردم آن غالبا کشاورزی است . تکیه قدیمی روستای دیوا عمران قدمی ۱۲۰ ساله دارد و معماری آن به زمان قاجار برمی گردد.

 

همانطور که گفتیم ساکنان روستای دیوا از دو طایفه ی عمران و ملکشاه میباشند که از غرب کشور به این منطقه آمده اند. و با فاصله ای اندک از هسته ی اصلی در کنار یکدیگر قرار میگیرندو دو هسته ی جداگانه را تشکیل می دهد و محلات مربوط به این دو طایفه شامل فضاهای مسکونی ،مذهبی (تکایا)،حمام و…می شده است.

از آثار فرهنگی تاریخی این روستا این آثار با ارزش عبارتند از :تکیه عمران،تکیه ملکشاه،تکیه آقاسر،امامزاده عباس،قبرستان زینبیه و….

در این روستا تنوع گیاهی، جانوری، آب‌‌وهوای معتدل، خاک مساعد، چشم‌اندازهای زیبا، باغ های میوه، کوچه‌باغها و مزارع سرسبز، ترکیبی زیبا از محیط طبیعی و بومی را به وجود آورده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *