بورساق از نان ها و شیرینی های محلی مازندران است که به علت داشتن شیر و تخم مرغ و آرد و… بسیار مقوی است که می توان در ماه مبارک رمضان به هنگام افطار آن را در کنار فرنی تدارک دیده و مصرف نمود.
ترکیب اصلی این نان محلی بسیار خوشمزه آرد، شکر، تخم مرغ، روغن، نمک و زردچوبه است.
مایه ای که برای بورساق تهیه و استفاده می شود را با تفاوت بسیار اندکی می توان کاملا شبیه مایه ی شیرینی محلی کوماج یا به تعبیر اهالی بندپی « کوماج مار » دانست که رنگی هم کاملا شبیه کوماج مار دارد با این تفاوت که بورساق در اندازه ی کوچکتر پخته می شود و شکر را به مخلوط خمیر شیرینی اضافه نمی کنند بلکه شکر بعد از پختن بورساق به کار برده می شود.
مواد لازم جهت تهیه بورساق :
شیر: یک پیمانه
آرد گندم: یک پیمانه
تخم مرغ: ۲ عدد
شکر: ۱۰۰ گرم
نمک، زردچوبه، وانیل: به مقدار لازم
روغن: ۲ پیمانه برای سرخ کردن
طرز تهیه بورساق :
شیر را با تخم مرغ قاطی کرده خوب هم میزنیم، آرد را مرحله به مرحله اضافه میکنیم تا اندازه آن به دست بیاید.
نمک ، زردچوبه و وانیل را هم ریخته خوب هم میزنیم تا یک خمیری که چسبندگی نداشته باشد به دست آید. اگر خمیر چسبندگی داشت کمی آرد اضافه می کنیم و اگر سفت بود کمی شیر به آن اضافه می کنیم تا خمیر لطیفی به دست بیاید.
وقتی خمیر کاملا یکدست شد آن را در روغن داغ شده سرخ می کنیم و پس از اینکه از روغن درآوردیم؛ برای خوشمزه تر شدن رویش شکر میپاشیم.
دستور تهیه : حوا فیروزجایی