مرغ ترش جزو غذاهای بسیار خوشمزه ی بابلی است که خیلی ها را وسوسه می کند، طبخ مرغ ترش اگر درست باشد واقعا خوشمزه میشود که به آموزش آن می پردازم.
مواد لازم:
مرغ چهار تکه
گردو آسیاب شده ۱۵۰ گرم (بهتره دوبار چرخ بشه)
رب انار(ترجیحا ترش) ۳ قاشق
پیاز یک عدد متوسط
نارنج تازه ۳ عدد (یا نصف لیوان آب نارنج)
سبزی های معطر شکم پری بابلی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
سبزی ها شامل: گشنیز، جعفری، زلنگ، شنبلیله، سیر سبز، اناریجه، کمی اوجی، اسفناج، کمی سرسم)
مرغ ترش بابلی
مرغ ترش بابلی
طرز تهیه:
اول سبزی ها رو کاملا خرد کردم. البته هر چی ریزتر بشه بهتره تو بابل بعضی ها سبزی هارو با چرخ گوشت چرخ می کنند که در این صورت خورشتش بی نهایت خوشمزه میشه و خوب جا میفته
مرغ ها رو جدا به نمک و زردچوبه آغشته کردم و توی روغن سرخ کردم تا همه طرفش کاملا طلایی و خوشرنگ بشه. بعد روش فلفل هم پاشیدم گذاشتم کنار.
بعد پیاز رو نگینی کاملا ریز کردم و توی روغن تفت دادم. چون این غذا گردو داره و روغن میده، از اول زیاد روغن نریختم. سبزی های معطر رو هم به پیاز داغ اضافه کردم تا کمی سرخ بشه. البته زیاد سرخ نکردم. حدود ۵ دقیقه تفت دادم.
بعد گردو رو اضافه کردم و یه کمی که تفت گرفت، رب انار رو ریختم و باهم تفت دادم. بعد دو لیوان آب ریختم و تکه های مرغ سرخ شده رو توش گذاشتم.
و گذاشتم با شعله کم به آرومی بپزه. یک ربع که گذشت سه تا نارنج تازه رو آب گرفتم و ریختم توی خورشت و نمکش رو میزون کردم و دوباره گذاشتم بمونه. حدود یک ساعت با شعله خیلی کم خورشتم رو اجاق بود تا جا بیفته.
با برنج کته عالی میشه
اگر به سبزی های محلی معطر دسترسی ندارید از همون گشنیز و جعفری و شنبلیله و سیر سبز و نعنا استفاده کنید. ولی خب مثل اصلش نمیشه.
آخرش بنا به ذائقه تون ترشی خورشت رو متعادل کنید. اگه خیلی ترش دوست ندارید آب نارنج ورب انار کمتر بزنید
امیدوارم مرغ ترش بابلی رو درست کنید واز خوردنش لذت ببرید .
سس انار بابلی کنار مرغ چطور درست میشه؟