روستای کاردیکلا

روستای کاردیکلا بندپی غربی

روستای کاردیکلا ، از توابع بخش بندپی غربی  در شهرستان بابل ، استان مازندران واقع می باشد .

کاردیکلا از دو واژه ی تغییر یافته ی کاردر (یکی از طوایف موجود در روستا) و کلا مخفف واژه ی کلاته به معنای آبادی است و در واقع آبادی مربوط به طایفه ی کاردر است که ظاهراً به علت وجود یک کلاته ی دیگر به همین نام، به دو روستای کاردیکلاغربی و شرقی درآمده است که به صورت کلی این روستا از سه قسمت (پرجایی محله، کاردر محله و سماکوش محله) تشکیل شده است.

علل بسیار روشن تشکیل روستا و استقرار روستائیان در این منطقه، وجود طبیعتی مساعد برای کشاورزی و دامداری است که شغل اکثریت ساکنان روستا بوده است. فراوانی آب به علت رودخانه بزرود از داخل روستا و کلارود و خاک حاصلخیز و همچنین آب و هوای مناسب در طول سال را می توان از عوامل شکل گیری این روستا دانست.

 

 

روستای کاردیکلای غربی یکی از روستاهای جلگه ای دهستان خوشرود بخش بندپی غربی است که در مجاورت شهر خوشرودپی (مرکز بخش بندپی غربی) واقع شده است.

موقعیت جغرافیایی : این روستا در ۲۵ کیلومتری جنوب شهر بابل واقع شده است که از شمال و شرق به تسکا و از جنوب و غرب به روستای کامیکلا محدود می شود.

بنابر سرشماری مرکز آمار ایران ، تعداد خانوار و جمعیت روستای کاردیکلا غربی شهرستان بابل در سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵ برابر با ۱۶۵ خانوار با جمعیتی بالغ بر ۶۵۶ نفر بوده است .

از نقاط زیبا و گردشگری این روستا می توان به جنگل ها ، مزارع برنج و سقاخانه اشاره کرد . آستانه زیارتی امامزاده ابراهیم(ع) که در ایام مختلف سال میزبان زائران است از بناهای تاریخی این روستا به شمار می آید .

بنابر خلاصه متن گزارش طرح هادی روستایی ، شغل اکثریت ساکنان این روستا فعالیت در زمین های زراعی و دام پروری است که در کنار شغل اصلی به کشاورزی نیز می پردازند.

 


 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *