مکرمه قنبری متولد ۱۳۰۷ در روستای دریکنده بابل ، نقاش سبک پست مدرنیسم مازندرانی بود که به خاطر نقاشیهایش به شهرت جهانی رسید ، نقاشیهای وی موجب شد تا به عنوان بانوی سال نقاش در سال ۲۰۰۱ توسط دوازدهمین کنفرانس ایرانشناسی در دانشگاه دولتی سوئد ، معرفی شود .
مکرمه قنبری معروف به ننه مکرمه نقاشیهای وی موجب شد تا به عنوان بانوی سال نقاش در سال ۲۰۰۱ توسط دوازدهمین کنفرانس ایرانشناسی در دانشگاه دولتی سوئد، معرفی شود .
مکرمه تحصیلات دانشگاهی و سواد خواندن و نوشتن نداشت و دوره علمی هم نگذرانده بود ، او در سن ۶۷ سالگی نقاشی را شروع کرد و نخستین نمایشگاهش در سال ۱۳۷۴ در گالری سیحون بر پا شد .
اولین بار در سال ۱۹۹۸ فیلمی از مکرّمه و آثارش توسط مجید ماهیچی ساخته شد .
در سال ۱۳۸۰ کارگردان و مستندساز معروف آمریکایی مستندی ازاین نقاش بینالمللی و خود آموخته ایرانی ساخته است .
مکرمه قنبری سرانجام در ۲ آبان ۱۳۸۴ (اکتبر ۲۰۰۵) در گذشت .
نمایشگاههای بسیاری از آثار مکرمه در سراسر دنیابرگزار شده و هر ساله برگزار میشود . مکرمه که خانهاش جزء میراث فرهنگی کشور به ثبت رسیده و به موزه تبدیل شده هرساله پذیرای بازدید کنندگان فراوانی از سراسر دنیاست. موزه مکرمه همکاریهای بسیاری با موزههای مختلف دنیا از جمله موزه باورز در ایالت کالیفرنیا داشته که ماحصل آن برپایی نمایشگاههایی در کالیفرنیا بوده و سایر کشورها بودهاست.
مکرمه ، خاطرات و رؤیاها ، عنوان فیلمی مستند است که ابراهیم مختاری در مرداد سال ۱۳۹۲ ساخته و توسط مؤسسه فرهنگ و هنر رها فیلم انتشار یافت و جوایز بسیاری را از آن خود کرد .
مهدی مومنی مقدم رئیس روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در بازدید موزه این بانوی هنرمند گفت :
آنچه از این خانه سرشار از هنر و عشق به دل می نشیند ، زلالی و خلوص طرح ها و نگاره ها ، عمق مفاهیم، تنوع رنگ ها، داستان ها و روایات متنوع و گوناگونی است که باید مورد توجه قرار گیرد و با شکل صحیحی به نسل حاضر و نسل های آتی معرفی شود.
مومنی همچنین تصریح کرد:
جلب توجه مردم به دیدن این موزه هنری و ایجاد موزه های متعدد دیگر در سطح استان باید در صدر توجه مسئولان مربوط در مازندران باشد، متاسفانه موزه های استان مازندران در اقلیت به سر می برند و مرکز استان نیز از داشتن یک موزه غنی فرهنگی و هنری محروم مانده است.