نازخاتون یکی از غذاهای محلی شمال کشور یا به عبارتی نوعی چاشنی شمالی است که از بادنجان ، سیر، ریحان و آبغوره تشکیل میشود . نازخاتون در مازندران و گیلان طرفداران بسیاری دارد و معمولا در کنار خوراکهای همانند شامی کباب ، مرغ و عدسپلو از آن اسفاده میکنند . در تهیه این خوراک خوشمزه مواد اولیه متفاوتی وجود دارد ؛ گاهی برخی بجای آبغوره از آب انار یا هر دو ، همچنین می توان به همراه ادویهجات مختلفی همانند گلپر استفاده میکنند .
تهیه نازخاتون بسیار آسان و لذت بخش است به همین دلیل به راحتی میتوانید خودتان تهیه کنید . حتی برای اولین بار !!!
در ادامه طرز تهیه نازخاتون :
مرحله اول :
بادنجانها را خوب بشوئید و روی منتقل یا اجاق گاز کبابی کنید . اگر هیچ کدام برای کبابی کردن مقدور نبود، بادنجانها درون فر بگذارید تا کاملا بپزد . پس از سرد شدن پوست آنها را جدا کنید و کاملا بکوبید تا له و یکدست شود .
مرحله دوم :
بادنجانها را در ظرف مناسبی بریزید. سپس گشنیز و ریحان خرد شده به همراه سیر کوبیده شده را به ظرف اضافه کنید. نعناع خشک و نمک و فلفل را نیز افزوده و در آخر آبغوره یا آب انار را اضافه کرده و کمی هم بزنید . نازخاتون شما آماده است، میتوان در کنار بسیاری از غذاها آن را سرو کنید . نوش جان 😊
نکات :
در تهیه نازخاتون از گلپر نیز میتوان به عنوان ادویه استفاده کنید .
برخی در تهیه نازخاتون از گوجه فرنگی رنده شده و آب انار نیز استفاده میکنند .
سبزی محلی نازخاتون ریحان مازندرانی است که در کنار آن از سبزیهای معطر جعفری و گشنیز هم استفاده میشود ؛ اما بر حسب منطقه تهیه نازخاتون از سبزیهای دیگری همانند چوچاق ، خالواش و زلنگ نیز بهره میبرند .